4 redenen om fruit aan je hond te geven

IJsjes voor je hond!
28 mei 2017
Het verhaal van… Mokka
28 november 2017
IJsjes voor je hond!
28 mei 2017
Het verhaal van… Mokka
28 november 2017

4 redenen om fruit aan je hond te geven

Honden zijn van nature carnivoren, maar ze eten ook wel eens plantaardig materiaal. Met het voer van WOOF4all kan je er zeker van zijn dat je hond niets tekort komt.

Waarom zou je dan fruit bijgeven?

Fruit is vers

Het voer van WOOF4all bevat alle voedingsstoffen die je hond nodig heeft. Maar brokken zijn gedroogd, terwijl er in verse plantaardige producten fytonutrienten zitten. Dit zijn levende nutriënten, waaronder anti-oxidanten en enzymen, die een heleboel gunstige effecten hebben op het lichaam, zoals het tegengaan van veroudering, een betere opname van voedingsstoffen en het remmen van ontstekingen. Het lichaam wordt er dus extra gezond van!

Fruit bevat vezels

Vezels dragen bij aan een gezonde darmfunctie en geven de hond een verzadigd gevoel. Daarnaast bevatten de meeste soorten niet zoveel calorieën, waardoor het ook geschikt is voor honden die maar weinig mogen eten.

Het biedt variatie

Variatie op het menu is niet alleen goed voor ons, maar ook voor onze honden. Het vermindert de kans op voedingstekorten of juist een overmaat aan bepaalde stoffen, omdat elke voedingsbron weer een andere samenstelling heeft. Varieer daarom de soorten fruit die je geeft.

Honden vinden het lekker

Niet geheel onbelangrijk: de meeste honden zijn gek op fruit! Dat maakt het ook mogelijk om het als beloning te gebruiken. Zorg wel dat de pitjes of pitten eruit zijn en varieer. Je kan het fruit in stukjes snijden en vers geven, maar ook drogen zodat het makkelijker te bewaren is en niet knoeit. Dat kan je in een droger doen of in een heteluchtoven op een hele lage stand.

Vaak hebben ze wel een voorkeur. Wat vindt jouw hond het lekkerst?

Ohja, verwijder pitjes, stokjes, blaadjes etc. en pas wel op met druiven en rozijnen, die kunnen belastend zijn voor de nieren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *