5 tips voor nog meer winterpret!

Overstappen op WOOF4all
4 december 2016
Tekentijd!
10 april 2017
Overstappen op WOOF4all
4 december 2016
Tekentijd!
10 april 2017

5 tips voor nog meer winterpret!

Heerlijk dat winterseizoen! Het kan heerlijk zijn om met je hond in de kou en misschien wel in de sneeuw lekker buiten te zijn. Het vergt echter wel enige oplettendheid en maatregelen om de winterpret ook echt leuk te houden.

  1. Sneeuwklonten

Sneeuw kan klonten in de (wat langere) vacht rondom de poten veroorzaken. Die kunnen ijsballen vormen, wat vervelend is voor de hond als hij loopt. Smelt zulke klonten met je vingers weg, eruit trekken doet pijn. Het loont dan ook zeker de moeite om de haren rondom de voetzolen weg te knippen als je hond daar wat langer haar heeft. IJsklonten tussen de tenen kunnen grotendeels tegengegaan worden door vaseline op de voetzolen te smeren. Dit gaat ook nog eens wondjes tegen!

  1. Sneeuw eten

Een beetje sneeuw eten kan geen kwaad. Laat je hond alleen niet teveel sneeuw eten, dit is niet goed voor zijn maag.

  1. IJs

Wees voorzichtig met je hond over ijs te laten lopen. Als er delen zwak ijs tussen liggen kan hij erdoorheen zakken, wat natuurlijk levensgevaarlijk is. Daarnaast kan hij spieren verrekken als hij niet voldoende grip heeft of verkeerd terecht komen als hij uitglijdt.

  1. Stilstaan?

Een hond die altijd binnen is kan kou vatten als hij buiten komt. Hij heeft immers geen vacht ontwikkeld voor de winter. Ook honden zonder ondervacht kunnen makkelijker kou vatten. Dit kan je voorkomen door je hond in beweging te houden (spelen, rennen, lopen) en hem dus niet te lang stil te laten staan. Houd er rekening mee dat een natte hond makkelijker kou vat. Leg eventueel een handdoek klaar om het ergste nat af te kunnen drogen.

  1. Een jasje voor je hond?

Sommige honden vatten makkelijker kou dan andere en zijn gebaat bij een jasje. Denk hierbij onder andere aan oude honden, dieren met een korte vacht of zonder ondervacht en herstellende of zieke honden. Vind je hond het jasje vervelend? Laat hem er dan geleidelijk aan wennen vóórdat hij naar buiten gaat met het jasje aan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *