5 tips voor nog meer winterpret!
19 december 2016
5 tips voor nog meer winterpret!
19 december 2016

Overstappen op WOOF4all

Hond-2

U heeft ervoor gekozen om uw hond(en) te gaan voeren met WOOF4all! Onderstaande tips zijn bedoeld om de overgang van het oude voer naar WOOF4all zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Wat voert u nu?

Ik voer een geperste brok

Indien u een geperst voer geeft kunt u WOOF4all mengen met het oude voer van uw hond. Doe dit geleidelijk, in ongeveer 5 dagen. Vervang dus elke dag ongeveer 20% van de oude brokken door de nieuwe.

Ik voer een krokante brok

De meeste brokken die verkrijgbaar zijn, zijn geëxtrudeerd ofwel krokant. Deze brokken verteren in de maag op een andere manier dan geperste brokken en mogen daarom niet met elkaar gemengd worden. In plaats daarvan kunt u in één keer overschakelen op WOOF4all. Dit kan op 2 manieren, afhankelijk van uw voorkeur:

–          Geef uw hond eerst 3 dagen alleen diepvriesvlees (geen blikvoer) en zet hem dan in één keer over. Geef de eerste 2 dagen de helft van de aanbevolen portie voer zodat het verteringsstelsel eraan kan wennen. Daarna kan de hoeveelheid in 3 dagen verhoogd worden naar de uiteindelijke hoeveelheid.

–          Zet uw hond van de ene op de andere dag over op het nieuwe voer. Geef de eerste 3 dagen de helft van de aanbevolen portie voer zodat het verteringsstelsel eraan kan wennen. Daarna kan de hoeveelheid in 3 dagen verhoogd worden naar de uiteindelijke hoeveelheid.

Ik voer dieprvriesvlees of vers vlees

Als u volledig wilt overstappen op WOOF4all kunt u elke dag een deel van het vlees vervangen door brokken. Doe dit ongeveer 5 dagen en vervang dus elke dag ongeveer 20% van het oude voer door het nieuwe. Omdat de brokken geperst zijn kunt u het voer gewoon mengen met het vlees, in tegenstelling tot krokante brokken.

Ik voer iets anders

Indien uw hond iets anders krijgt dan het bovenstaande kunt u het oude voer in ongeveer 5 dagen vervangen door WOOF4all. Vervang dus elke dag ongeveer 20% van het oude voer door het nieuwe. U kunt WOOF4all gewoon mengen met de overige ingrediënten tot uw hond volledig WOOF4all krijgt.

WOOF4all combineren met andere soorten voeding

Omdat WOOF4all een geperst voer is kunt u het probleemloos combineren met andere voedingsmiddelen van uw voorkeur, zoals vlees, gestoomde groente of wat yoghurt. Houd er dan wel rekening mee dat u, afhankelijk van hoeveel andere voedingsmiddelen de hond nog krijgt, minder brokken dient te geven. Wilt u bijvoorbeeld de helft van zijn portie brokken geven en de helft vlees? Halveer dan de hoeveelheid brokken. Bouw ook in dit geval de hoeveelheid op in 5 dagen zoals eerder beschreven.

Vragen bij het overschakelen

Mijn hond heeft dunne en/of overmatige ontlasting

De ene hond reageert wat heftiger op een nieuw voer dan de andere. Indien uw hond dunnere en/of meer ontlasting heeft dan normaal zal dit in de meeste gevallen na enkele dagen al verbeteren. Het kan ook helpen om er een kleine hoeveelheid diepvriesvlees (niet te verwarren met blikvoeding) bij te geven tijdens de omschakeling.

Geperste voeding is meestal zwaarder dan krokante brokken. Als uw hond overmatige ontlasting heeft kan het ook zijn dat hij/zij teveel krijgt. Weeg het voer daarom in het begin altijd af, zodat u zeker weet dat u niet teveel (of te weinig) geeft.

Mijn hond wordt te dik of te dun als ik de richtlijn volg

De richtlijn is een indicatie hoeveel voer een hond gemiddeld nodig heeft. Omdat alle honden anders zijn kan het dus voorkomen dat uw hond een andere hoeveelheid voer dient te krijgen. Honden die een hoog energieniveau of een snelle stofwisseling hebben zullen dus meer voer nodig hebben dan honden die minder actief zijn of een tragere stofwisseling hebben. Ook als uw hond veel tussendoortjes krijgt of als uw hond nog andere soorten voer krijgt zult u meestal wat minder voer hoeven geven dan voorgeschreven.

Als u dus ziet dat uw hond dikker wordt of juist afvalt wanneer u de richtlijn aanhoudt, aarzel dan niet om hem/haar wat minder of juist wat meer voer te geven.

Mijn hond eet niet zijn hele portie voer op

Sommige honden zijn wat eerder verzadigd van WOOF4all. Als uw hond dus niet zijn/haar hele portie voer opeet kan het zijn dat hij/zij hier genoeg aan heeft. Als uw hond niet afvalt is dat geen probleem.

1 Comments

 1. Robert W. Krommenhoek schreef:

  Deze informatie is perfect voor elke hondenbezitter!
  Hier kan iedereen zijn voordeel mee doen!

  Andere fabrikanten van hondenbrokken zullen zo iets nooit vrijgeven!
  Daar gaat het alleen om de winst d.m.v. het voer exotische benamingen
  te geven, die de prijs alleen maar opdrijven.

  Voor een echte, gezonde brok is het erg verstandig ook eens kennis
  te maken met deze Super Brok!

  Uw hond zal u eeuwig dankbaar zijn!
  Hij krijgt een mooie vacht, keurige ontlasting en eet ze met veel smaak!

  Mijn hond is al een tijdje om!

  Wees wijs en probeer het ook eens !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *